• Biercafé

De keuze is Reuze!

De keuze is reuze.

Je kent het wel. Je bent op zoek naar een cadeau voor iemand. Uiteindelijk weet je het; Bier moet het worden. Maar dan komt het volgende vraagstuk. Waar wordt de ontvanger blij van?

Er zijn zo veel verschillende soorten bier en ook verschillende mogelijkheden om bier te beleven.

Om je een klein beetje op weg te helpen hebben wij een lijstje gemaakt met mogelijkheden die er zijn voor het geven van een biercadeau. Laat je inspireren !

Op bezoek bij de brouwerij:

Nederland heeft een rijk aanbod aan bier en is gevuld met een groot aantal mooie brouwerijen.

Ontdek de schoonheid van de brouwerij, het proces en luister naar de verhalen van de brouwers. Dit kun je bij veel brouwerijen die ons land rijk is doen in de vorm van een rondleiding. En na afloop komt het allerleukste: het proeven!

Bij veel brouwerijen is er een mogelijkheid tot het doen van een proeverij in het proeflokaal of gewoon tussen de ketels. Superleuk om te doen en te beleven.

Bestel bier in de webshop:

Ook is ons land veel bierwebshops rijk waar een schat aan bieren te verkrijgen is. Zowel binnenlandse als buitenlandse bieren kun je hier vinden. Wil je niet in een drukke winkel rondkijken maar wil je op jouw gemakje rondneuzen online tussen al dat lekkers en rustig jouw keuze kunnen maken dan is dit een hele goede optie om jouw pareltjes uit te kiezen en zo te genieten van jouw bierbeleving.

Bierwinkels/slijterijen:

Naast dat we een schat aan online mogelijkheden hebben tegenwoordig bestaan er gelukkig ook nog meer dan genoeg mooie fysieke mogelijkheden om jouw favoriete bieren op te snorren. Het fijne aan deze winkels is de mogelijkheid tot advies. In de meeste winkels staan mensen met een schat aan kennis en liefde voor het bier en die staan te popelen om jou alles te vertellen over het bier en de mogelijkheden. Superleuk natuurlijk om zo nog meer te ervaren rondom het bier. Het gevaar is alleen wel dat je lang bezig bent en dat je teveel mee naar huis neemt . Uiteraard kun je ook kiezen voor een samengesteld bierpakket.

Biercafé

Bierabonnementen:

Ja, Je leest het goed een abonnement op bier! Bij veel webshops en winkels heb je de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Hoe werkt het? In veel gevallen meld je je aan voor een type abonnement (hoeveelheid bieren en periode) en ontvang je bijvoorbeeld elke maand een doosje met bier. Dit zijn dan elke maand weer andere bieren zodat je elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken.

Vind jij het superleuk om elke keer nieuwe bieren te ontdekken en vind je het leuk als de winkelier/webshop je daarmee verrast dan is dit een leuke optie.

Bierbrouwen:

Hoe wordt bier gemaakt en wat is er allemaal voor nodig om de perfecte biertje te laten ontstaan. Bierbrouwen is een heel oud en complex vak. Vind jij het leuk om hier meer over te weten en wil je het zelf wel eens gaan proberen? Grijp dan je kans en kies voor een bier brouwpakket waarmee je zelf jouw biertje kunt gaan brouwen en misschien ontdek je wel een meesterbrouwer in jezelf. Na het ontdekken van het proces en de complexiteit weet je dat glas bier nog beter te waarderen. Heb je hier hulp bij nodig dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een workshop bier brouwen. Een andere optie is als je het bovenstaande al gedan hebt is dat jij jouw eigen installatie koopt of verder uitbouwt. Ook dat kan.

Bieropleiding:

Wil jij al het goede met elkaar combineren en straks de blits kunnen maken met jouw kennis over bier? Dan kun je tegenwoordig ook tal van opleidingen doen waarin je alles leert over bier, het proces, de ingrediënten, de historie en nog belangrijker hoe je het beste een bepaald bier kunt proeven en wat hier allemaal wel niet bij komt kijken.

Er gaat een hele wereld schuil achter dat perfecte glas bier en dat kun jij allemaal ontdekken.

Café;

Wil jij op jouw wenken bediend worden en dat perfecte biertje op het terras of in een bruin café kunnen genieten dan is er natuurlijk de optie om een goed café op te zoeken, te gaan zitten en dit bier zonder zorgen in goed gezelschap te genieten.

Ook hierin zijn tal van mogelijkheden en in de meeste gevallen is het personeel op de hoogte van de bieren en de combinaties met eten zodat zij jou de ultieme beleving kunnen voorschotelen.

Hopelijk hebben wij je hiermee een beetje geïnspireerd of hebben we juist bevestigd dat er wel heel veel keuzes zijn?

Wij zijn er in ieder geval enthousiast over dat er zoveel te kiezen, te beleven en te proeven valt.

Proost!

PS: op de pagina inleverpunten van onze website kun je filteren op type inleverpunt. Dit scheelt een heleboel scrollen!