• Speciaalbierrwereld.nl

Review Speciaalbierwereld!

Geproefd & geschreven door… Dimitri Zafiriadis!

In de samenwerking tussen Biercheque & Speciaalbierwereld.nl kreeg ik van de week een mooi pakketje toegestuurd van Onlinebierwinkel.nl. Hierin zat onder de Black Boar Rum Barrel Aged van The White Hag uit Ierland.

Black Boar Rum Barrel Aged

Bij het inschenken van deze pikzwarte stout kwamen de geuren van chocolade, koffie en vooral caramel mij meteen tegemoet. Er ontstond een heel mooie bijna gladde schuimkraag stevige schuimkraag die robuust bruin van kleur is.

 

Na eens goed geroken te hebben en wederom, de chocolade en caramel erg goed naar voren kwamen, na ik de eerste slok. Wat meteen op viel was de zoetigheid van de rum en de boozyness van die 10.2% alcohol die in deze Black Boar Rum Barrel Aged zit. De koffie begon ook om de hoek te komen en wederom caramel en ook cacao. De prikkeling op de tong en ook in de keel moest wel een beetje aan wennen, maar dit was a een aantal slokken weg.

De afdronk is erg zacht uiteindelijk en een heel subtiele bitter erin. De fijne mix van de koffie, caramel en chocolade blijft echt heel lang hangen. Je kan dus blijven nagenieten van deze mooie stout. Ik zou deze stout pairen met een mooi stuk huisgemaakte chocoladetaart.

Bestel the White Hag – Black Boar Rum snel hier en betaal uiteraard met de Biercheque! Wil je nog meer reviews lezen? Klik dan snel hier!

Cheers,

Dimitri Zafiriadis

Speciaalbierwereld.nl